Kaip išsirinkti pulsoksimetrą?

Pulsoksimetras – vienas sparčiausiai populiarėjančių medicininių aparatų asmeniniui naudojimui. Lengvai nešiojami ir nesunkiai naudojami nedideli įrenginiai padeda greitai išmatuoti ir fiksuoti širdies ritmo dažnį ir kraujo prisotinimo deguonimi lygį, [1]  tad kiekvienam pasirūpinti savo sveikata tampa vis paprasčiau. Tačiau produkto modelių įvairovė augan taip pat greitai, kaip ir jo paklausai, išsirinkti sau tinkamiausią įrenginį tampa vis sudėtingiau. Tad ką reikėtų turėti omenyje renkantis geriausią pulsoksimetrą?

Pulsoksimetras ėmė populiarėti kaip savarankiško sveikatos stebėjimo aparatas dėl savo itin patogaus naudojimo. Norint pasitikrinti savo kraujotakos sistemos būklę tereikia užsidėti delne telpantį preparatą ant piršto, o tyrimo atsakymas yra žinomas vos po kelių sekundžių. Taip pat, daugelis pulsoksimetro modelių yra nešiojami. Nors stacionarūs, į elektros lizdą jungiami aparatai, atlieka tokias pačias funkcijas, mažesnis, delne ar rankinėje telpantis modelis yra geriausias pasirinkimas norintiems turėti galimybę pasitikrinti bet kur.

geriausias pulsoksimetras, piršto oksimetras, pulsoksimetras ant piršto, pulsoksimtras

Be abejo, svarbiausi faktoriai renkantis pulsoksimetrą, į kuriuos privalu atkreipti dėmesį, yra gamintojo patikimumas ir paties aparato funkcionalumas. Patikimi pulsoksimetrų gamintojai yra kliniškai patvirtinti, taip užtikrinant aparato kokybę ir tyrimų rezultatų tikslumą. Nors visi modeliai atlieka tas pačias pagrindines funkcijas – matuoja pulso dažnį ir kraujo prisotinimo deguonimi lygį – geriausias pulsoksimetras taip pat žymi ir pulso ritmą, aiškiai parodydamas galimus širdies darbo sutrikimus ir aritmijas. [2] Dar viena funkcija, kuri pažymi, jog pulsoksimetras yra tikrai aukštos kokybės, yra OLED tipo ekranas, priklausomai nuo padėties pasisukantis erdvėje. Tokie pulsoksimetro ekranai yra aiškiai įskaitomi žvelgiant į juos iš bet kokio kampo, taip dar labiau palengvinantys savo sveikatos priežiūrą.

Šeima, sveikata

Vienas didžiausių pulsoksimetro privalumų yra tai, jog juo pasitikrinti gali bet kas. Geriausias pulsoksimetras yra tas, kurio pagalba galima stebėti bet kurio šeimos nario širdies ir kraujotakos būklę. Pulsoksimetras vaikams tiks tas pats, kaip ir suaugusiesiems. Tačiau taip pat svarbu paminėti, jog tyrimo rezultatai gali būti netikslūs, jei pulsoksimetras yra dedamas ant itin plono piršto, tad nerekomenduojama pulsoksimetru tirti vaikų iki trejų metų amžiaus. Siekiant užtikrinti kuo tikslesnius rodiklius, pulsoksimetras vaikams ant piršto turėtų būti dedamas ir stebimas suaugusiojo. Jei širdies darbo ar kraujo prisotinimo deguonimi pablogėjimai yra įtariami vaikui, jaunesniam nei treji metai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į gydytoją. [3]

Meilė, širdis, sveikata, šeima

Pulsoksimetrai yra itin naudingi medicininiai aparatai, galintys praversti bet kuriuose namuose. Pulsoksimetras vaikams, suaugusiems ir senjorams gali padėti lengvai ir tiksliai stebėti sveikatą, todėl nenuostabu, jog svarbu išsirinkti kuo geresnį modelį. Turint omenyje visus prieš tai paminėtus kriterijus, bene geriausias pulsoksimetras – Little Doctor pulsoksimetras MD300 C23. Šiuo metu šį modelį galima įsigyti čia https://aceso.lt/collections/kitos-prekes/products/pulsoksimetras-md300-c23 už itin patrauklią kainą. Pulsoksimetras – vienas paprasčiausių būdų pasirūpinti savo ir kitų sveikata.

Šaltiniai:

[1] Jubran A. Kritinė priežiūra

[2] Milašius K. Sporto fiziologija

[3] Nacionalinė sveikatos asociacija


Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant