Kaip išsirinkti irigatorių?

Bėgant metams burnos ir dantų sveikata tampa vis svarbesnė, o jos priežiūra ir jai skirtos priemonės nuolat tobulėja. Viena iš svarbiausių geros burnos higienos dalių yra tinkama tarpdančių ir dantenų priežiūra, nuo kurios priklauso ne tik burnos, bet ir viso mūsų kūno sveikata [1]. Burnos irigatorius – nepakeičiamas prietaisas, siekiant užtikrinti kuo kokybiškesnę Jūsų burnos priežiūrą. Tačiau dėl greitai augančio šio prietaiso populiarumo rinkoje galima rasti daugybę skirtingų modelių, o išsirinkti sau tinkamiausią yrane visada paprasta.

Irigatorius aquajet, aquajet, LD-A3, Aquajet LD-A3, akumuliatorinis irigatorius, nešiojamas irigatorius

Iš pirmo žvilgsnio burnos irigatorių pasirinkimas gali atrodyti beribis, tačiau, žinant pagrindines jų savybes, galima lengvai išsirinkti geriausiai poreikius atitinkantį irigatorių.

Pritaikomumas visai šeimai

Burnos irigatorius gali būti naudojamas kiekvieno šeimos nario, tačiau tie patys funkcijų nustatymai gali netikti visiems besinaudojantiems aparatu. Norintiems investuoti į visos šeimos dantų sveikatą vertėtų apsvarstyti didesnį, tačiau daugiau nustatymų turintį irigatorių.

Kadangi kiekvieno asmens dantų ir dantenų jautrumas gali žymiai skirtis [2], siekiant užtikrinti visų, besinaudojančių irigatoriumi, komfortą, vertėtų atkreipti dėmesį į galimybę reguliuoti vandens srovės stiprumą. Taip pat, jei tarpdančių irigatorius bus naudojamas ilgesnį laiko tarpą – pavyzdžiui, keletui žmonių naudojant aparatą iš eilės ar kruopščiai valant ortodontinius aparatus – didesnės talpos rezervuarą turintis prietaisas būtų teisingiausias pasirinkimas. Kadangi įrangos švara yra itin svarbi saugant burnos sveikatą, reikėtų rinktis modelį, į kurio komplektaciją būtų įtraukti papildomi antgaliai, taip išvengiant kelių asmenų to paties antgalio naudojimo.

Vandens irigatorius – puikus būdas pasirūpinti vaikų dantų sveikata, tad, siekiant paskatinti mažųjų norą naudotis aparatu, kai kurie modeliai yra spalvingų dizainų, tad dantukų priežiūra gali prilygti žaidimams.

Burnos higiena, irigatorius, burnos irigatorius, sveikata, odontologija

Svarbu atkreipti dėmesį, jog stacionarūs modeliai yra brangesni už mažesnius aparatus, tad toks burnos irigatorius yra investicija į savo ir artimųjų sveikatą.

Šiomis savybėmis pasižymintis tarpdančių irigatorius yra puikus pasirinkimas šeimoms ir mažų vaikų tėvams, nes būtent toks modelis užtikrins malonią ir veiksmingą dantų priežiūrą kiekvienam.

Galimybė dantimis rūpintis bet kur

Siekiant palaikyti gerą burnos ir dantų sveikatą, jų priežiūros kokybė turėtų būti kuo pastovesnė [3]. Kai kurie irigatorių modeliai gali būti gan didelių išmatavimų, o dalis jų yra tvirtinami prie sienos, todėl nėra geriausiai tinkami daug keliaujantiems ar mažesniuose namuose gyvenantiems asmenims.

Kompaktiškas, rankoje telpantis burnos irigatorius yra geriausias pasirinkimas dažnai keliaujantiems ar turintiems nedidelius vonios kambarius asmenims. Šie modeliai yra belaidžiai, galimi krauti baterijomis arba naudojant USB laidą, tad jų pasiėmimas į išvykas nesukels jokių nepatogumų.

Burnos higiena, irigatorius, burnos irigatorius, sveikata, odontologija

Svarbu paminėti, jog, siekiant maksimalaus modelio patogumo, nešiojamas vandens irigatorius dažniausiai turi ne daugiau dviejų antgalių, tad yra daug tinkamesnis individualiam, vieno asmens naudojimui. Esant reikalui daugiau antgalių galima įsigyti papildomai.

Tokie nešiojami irigatoriai – puikus pasirinkimas aktyviems asmenims, norintiems pasirūpinti savo dantimis tiek išvykoje, tiek nedideliame viešbutyje, nes šie modeliai yra išskirtinai kompaktiški ir patogūs naudoti bet kur.

„Little Doctor“ prekės ženklo AQUAJET irigatoriai išsiskiria savo kokybe, įvairius poreikius patenkinančiomis savybėmis ir itin patrauklia kaina. Sužinoti daugiau ir užsisakyti šiuos tarpdančių irigatorius galite čia:

https://aceso.lt/collections/irigatoriai/products/irigatorius-ld-a3

https://aceso.lt/collections/irigatoriai/products/irigatorius-ld-a8

Šaltiniai:

[1] Lietuvos Respublikos odontologų rūmai

[2] Odontologė Reda Bagatyrienė

[3] Dantų sveikatos priežiūra. JAV odontologų asociacija, 2000


Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant